0 0
Pateuri pizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Pateuri pizza

  • Medium
Share

Aperitive grozave pentru petrecere, sau numai bune de pus la pachet. Noi le-am facut deja de multe ori si ne plac mult de tot 🙂 . Reteta de pateuri pizza,  e super usoara !

Ingrediente :

  • 500 gr faina
  • 30 gr drojdie proaspata
  • 100 gr unt topit
  • 300 ml lapte
  • 1ou
  • sare
  • 1 ou batut pentru uns

Drojdia se sfarama si se pune in laptele caldut. Se lasa 5 minute. Intre timp de cantareste faina si se pune intr-un vas mare , sau vasul robotului de bucatarie, se adauga 1 lingurita sare. Dupa ce au trecut cele 5 minute punem oul si laptele impreuna cu drojdia, adaugam si untul topit.

Framanatam bine 5 minute , apoi impartim aluatul in 3 parti egale. Formam cate o bila din fiecare. Pe masa pudrata cu faina, luam pe rand cate o bila si o intindem sub forma de dreptunghi cu o grosime de 3-4 mm.

Umplutura:

150 gr cascaval razuit

100 ml sos de rosii

100 gr chorizo/ sau alt tip de carnacior/sunca

1 ou pentru uns

pateuri pizza DSC_0454 DSC_0455 DSC_0468

Ungem aluatul cu sosul de rosii, apoi punem celelate ingrediente. Vor iesi 3 rulouri, ingredientele petru umplutura trebuie impartite in 3 . Apoi taiem ruloul in felii late de 5 cm si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Le lasam 30 minute la crescut, acoprite cu un prosop de bucatarie. Batem oul si adaugam 1 lingura de apa, apoi ungem cu amestecul pateurile. Deasupra presaram cascaval razuit ( optional) si le dam la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade, timp de 20-25 minute pana devin aurii. Servim caldute. Enjoy !

Lucky Cake

Tort cu migdale
previous
Tort cu migdale
next
Lasagna clasica
Tort cu migdale
previous
Tort cu migdale
next
Lasagna clasica
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
veronicav

Acuma le-am scos din cuptor!am si mancat o bucata,bune,bune!

Ioana

Cu aluat foietaj oare merg?… in criza de timp?