3 0
Pate vegetal din linte si ciuperci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
8 buc medii ciuperci
150 gr linte uscata
1 buc medie ceapa rosie
2 catei usturoi
1 lingura sos soia
1/2 lingurita cimbru
un pumn miez de nuca
dupa gust sare/piper
dupa gust zeama de lamaie

Pate vegetal din linte si ciuperci

  • 30 min
  • Serves 6
  • Easy

Ingredients

Share

Pate vegetal din linte si ciuperci

Gustul acestui pate e minunat ! Ciupercile cu lintea sunt o combinatie delicioasa. Va recomand sa il serviti alaturi de paine prajita , ii intensifica aroma 😉

Steps

1
Done

Preparare pate vegetal din linte si ciuperci

Prima data punem lintea la inmuiat. Eu am lasat-o o ora. Apoi o punem la fiert . Cat timp lintea fierbe, noi pregatim ciupercile. Le trecem rapid printr-un jet de apa, nu le scaldam in apa deoarece atunci se imbiba cu apa, nu le curatam pielita decat daca sunt cu pete. Ceapa o tocam marunt si o punem in tigaie impreuna cu 50 ml ulei de masline. O lasam la foc mediu pana se inmoaie.
Adaugam ciupercile taiate felii , lasam totul la foc pana se evapora zeama lasata de ciuperci si incep sa se rumeneasca. Apoi adaugam cimbru, usturoiul razuit, sosul de soia, piper. Mai lasam 1 minut si o dam la o parte. Nucile intr-o tigaie curata le prajim usor, atentie se ard foarte repede.
Verificam daca lintea e fiarta. O strecuram de apa, si o lasam in sita sa se raceasca usor.
Intru-un vas punem toate ingredientele , exceptand sare si zeama de lamaie. Mixam cu mixerul vertical pana devin o pasta fina. La final gustam si adaugam zeama de lamaie si sare dupa gust. Daca e nevoie mai putem pune 1 lingura ulei de masline. Mixam inca o data . Il dam la rece minim 4 ore, apoi se poate servi. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Prajitura Delicia
haiose
next
Haiose
previous
Prajitura Delicia
haiose
next
Haiose
Subscribe
Notificare despre
guest
5 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Dana

Am facut pate exact ca in reteta, cheia e rabdarea dupa parerea mea, rabdare pentru repausul recomandat. Gustul se schimba radical dupa cele 4 ore de repaus. Multumesc pentru reteta. Recomand cu caldura preparatul.

maria

buna ziua . ce fel de linte ati folosit? (maro, verde, rosie, neagra)?. multumesc

Ana

Salut! Am făcut rețeta de muuulte ori, cu mici variațiuni. Este un preparat genial, și nu o spun doar eu ci și mulți alții cărora le-am dat să mănânce. După câteva runde de preparare o înveți deja pe de rost. O recomandare mică pe care aș face-o, preluată dintr-un video franțuzesc al aceleiași rețete: un pic de sfeclă roșie adăugată îi dă pate-ului o nuanță ușor rozalie, care îi conferă un aspect mai fancy, pentru cei pretențioși la mâncare.