0 0
Paste cu ragu napoletan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Paste cu ragu napoletan

  • Medium
Share

Paste cu ragu napoletan

Aceste paste cu ragu sunt exact pe gustul meu:) Ragu este un sos pe baza de rosii cu carne taiata bucati , nu macinata , se folosesc doar cateva ingrediente dar gustul este minunat. Se face la foc mic , carnea la final este frageda si delicioasa, iar sosul rosu imbraca paste cu o aroma delicata…poftiti la masa 🙂

Ingrediente:

500 gr pulpa vita

250 gr costite porc fara grasime

250 gr pulpa porc

o ceapa rosie

100 ml vin rosu

2 cutii rosii maruntite sau pasate(800 ml)

8- 10 frunze busuioc proaspat

1 ligurita boia dulce

sare, piper, ulei de masline

500 gr paste – eu am folosit taietei de casa ondulati de la Hutton

4 l apa si 2 lingurite sare pentru fiert

Ceapa o tocam marunt si o punem la calit in 4 linguri ulei de masline pana cand se inmoaie, apoi adaugam boiaua si carnea taiata bucati mai mici .O lasam pana se caleste putin, apoi adaugam vinul si lasam sa scada de jumatate. Adaugam rosiile , busuiocul , asezonam cu sare si piper, dam focul la mic si acoperim cu un capac.Lasam sa fiarba cam 2 ore si jumatate, pana cand carnea incepe sa se desfaca si este foarte frageda.Gustam si daca e nevoie mai asezonam.Pastele le fierbem in apa cu sare pana sunt fierte apoi le strecuram si le asezam pe farfurie cu sos ragu deasupra. Garnisim cu putin busuioc si daca doriti cu putin parmezan . Pofta buna!

 

 

Lucky Cake

previous
Vita in sos de rosii
next
Tarta cu prune si nuca
previous
Vita in sos de rosii
next
Tarta cu prune si nuca
Subscribe
Notificare despre
guest
1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments