2 1

Pasca fara aluat, cu stafide

  • 1h 10 min
  • Pentru 14
  • Usor
Pasca fara aluat, cu stafide

Pasca fara aluat, cu stafide

Am pornit de la o reteta extrem de indragita de pe blog, http://luckycake.ro/retete/cea-mai-buna-prajitura-cu-branza/ , si am facut o pasca fara aluat , cu multe stafide, delicioasa. E grozava pentru masa de Pasti, va scuteste de framantat si in plus e atat de buna !

Pasca fara aluat-3

(Visited 31,661 times, 2 visits today)

Ingrediente

650 gr branza dulce de vaci
100 ml smantana pt frisca
200 ml lapte
4 buc medii oua
70 gr faina
70 gr pesmet
200 gr zahar
1 lingurita extract vanilie
1 lingurita coaja de lamaie razuita
100 gr stafide

Pasi

1
Gata

Preparare pasca fara aluat ( 20 cm )

Preincalzim cuptorul la 175 grade.
Toate ingredientele , exceptand stafidele, le punem in blender, sau in vasul robotului de bucatarie, cel cu capac si cutit. Le mixam pana se omogenizeaza, cam 1-2 minute a durat la mine.
Adaugam stafidele si le amestecam usor cu o spatula.
Luam o tava cu pereti detasabili, de 20 cm diametru, tapetam baza cu hartie de cot, iar marginile le ungem cu putin ulei sau unt. Turnam branza in forma si dam la cuptor. O lasam la 175 grade timp de 45- 50 minute, apoi la 185 grade inca 15 minute.
Cand o scoatem din cuptor o lasam sa se raceasca, ea va scadea usor. Cu un cutit eu o desprind de marginile tavii, astfel daca scade, crapaturile formate se acopera putin. Se tine la rece de preferat peste noapte. Inainte de servire se pudreaza usor pe margini cu zahar. Enjoy !

Pasca fara aluat, cu stafide

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
anterior
Piept de curcan umplut si invelit in bacon
Tort de vanilie si crema de zmeura
urmator
Tort de vanilie si crema de zmeura

Lasa-ne un mesaj

7 Comentarii privind "Pasca fara aluat, cu stafide"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Simona
Vizitator

oare merge ricotta in loc de branza de vaca?

Florina Nasta
Vizitator

Merge si cu ricotta.
eu am facut anul trecut si a iesit delicioasa.
Anul acesta repet experienta😋😋😋.

Claudia
Vizitator

Daca am smantana de la vaca si branza tot asa. E de la vacute de la socrii mei. Pot sa fac aceasta pasca? E o smantana grasa tare. Si branza e scursa bine. Destul de uscata.
Paste Fericit 🐇🐣

Laura-Monica
Vizitator

Wow! E cea mai buna si fina pasca pe care am mancat-o vreodata! A devenit reteta mea preferata! O sa o fac si cu alte ocazii cu siguranta! Multumesc pentru reteta! Paste Fericit!

wpDiscuz