2 0
Papanasi prajiti

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
400gr branza dulce Alegeti branza de vaci dulce, de calitate.
120-140gr test faina
1 lg cu vf gris
aproximativ 5gr bicarbonat de sodiu 1 lingurita
un praf de sare
coaja razuita de lamaie de la o jumatate de lamaie
extract vanilie
3 linguri zahar
2 buc oua

Nutritional information

Papanasi prajiti

  • 40 min
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

Share

Acesti papanasi se fac atat de repede si sunt atat de buni ! suntem deja la tura a 2-a si nu ne mai putem opri …neaparat trebuie sa dublati cantitatile 😉

Daca va place reteta, ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe, multumesc 🙂

Steps

1
Done

Cateva sfaturi pentru reusita papanasilor :
-Alegeti o branza de vaca cat mai uscata , daca contine prea mult lichid va fi nevoie sa mai adaugati faina
-Pentru prajit alegeti o cratita cu fund dublu, in acest fel se vor coace si inauntru
- Foc tare la inceput, apoi foc mediu pana se patrund
Branza se freaca cu zaharul, ouale si extractul de vanilie. Apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Daca mai e nevoie de faina , adaugati maxim 1 lingura, aluatul trebuie sa arate precum in poza . Se lucreaza cu aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Se intinde un cilindru, apoi se taie bucati late de 2 cm . In mijloc trebuie sa aiba o gaura, daca nu aveti decupator , va folositi de coada unei linguri de lemn . Din o parte de aluat facem bilutele. Le prajim in baie de ulei incins, pentru a creste, dupa ce le-am lasat 2 minute pe foc, il dam putin mai incet pentru a se patrunde si inauntru. Le scoatem pe un servetel de hartie , ii lasam putin sa se raceasca apoi ii servim cu smantana si gem de afine, sau dupa preferinte ;) Enjoy!

Lucky Cake

churros si sos de ciocolata
previous
Churros cu sos de ciocolata
chifle umplute cu carne tocata
next
Chifle umplute cu carne tocata
churros si sos de ciocolata
previous
Churros cu sos de ciocolata
chifle umplute cu carne tocata
next
Chifle umplute cu carne tocata
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ade

Azi am facut si eu,e super buna reteta,ies pufosi,foarte aromati si nu sunt deloc imbibati in ulei,ca alte retete incercate.Nota 10+ 🙂

Manuela

Buna. Eu fac branza de vaca acasa si e mai seaca nu e asa moale ca cea din comert si îmi iese aluatul prea dens,desi nu am pus toata cantitatea de faina, ce as putea sa pun sa fie mai moale?

Ramona

Alina,câti papanasi ies di compozitia asta ?