0 0

Papanasi prajiti

  • 40 min
  • Pentru 4
  • Usor
Papanasi prajiti

Acesti papanasi se fac atat de repede si sunt atat de buni ! suntem deja la tura a 2-a si nu ne mai putem opri …neaparat trebuie sa dublati cantitatile 😉

Daca va place reteta, ma puteti urmari si pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/luckycake.ro

Distribuie mai departe, multumesc 🙂

(Visited 2,295 times, 1 visits today)

Ingrediente

400gr branza dulce Alegeti branza de vaci dulce, de calitate.
2 oua
120-140gr faina
1 lg cu vf gris
aproximativ 5gr bicarbonat de sodiu 1 lingurita
un praf de sare
coaja razuita de lamaie de la o jumatate de lamaie
extract vanilie
3 linguri zahar

Pasi

1
Gata

Branza se freaca cu zaharul, ouale si extractul de vanilie. Apoi se adauga restul ingredientelor si se amesteca pana rezulta un aluat omogen. Daca mai e nevoie de faina , adaugati maxim 1 lingura, aluatul trebuie sa arate precum in poza . Se lucreaza cu aluatul pe o suprafata pudrata cu faina. Se intinde un cilindru, apoi se taie bucati late de 2 cm . In mijloc trebuie sa aiba o gaura, daca nu aveti decupator , va folositi de coada unei linguri de lemn . Din o parte de aluat facem bilutele. Le prajim in baie de ulei incins, pentru a creste, dupa ce le-am lasat 2 minute pe foc, il dam putin mai incet pentru a se patrunde si inauntru. Le scoatem pe un servetel de hartie , ii lasam putin sa se raceasca apoi ii servimcu smantana si gem de afine, sau dupa preferinte ;) Enjoy!

Papanasi prajiti

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link

Informatii nutritionale

churros si sos de ciocolata
anterior
Churros cu sos de ciocolata
chifle umplute cu carne tocata
urmator
Chifle umplute cu carne tocata

Lasa-ne un mesaj

4 Comentarii privind "Papanasi prajiti"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Ade
Vizitator

Azi am facut si eu,e super buna reteta,ies pufosi,foarte aromati si nu sunt deloc imbibati in ulei,ca alte retete incercate.Nota 10+ 🙂

Manuela
Vizitator

Buna. Eu fac branza de vaca acasa si e mai seaca nu e asa moale ca cea din comert si îmi iese aluatul prea dens,desi nu am pus toata cantitatea de faina, ce as putea sa pun sa fie mai moale?

wpDiscuz