0 0
Panna cotta cu zmeura

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Panna cotta cu zmeura

Share

Zilele de vara toride sunt aici, asa ca trebuie sa ne racorim cu un desert de vara Panna Cotta ! e foarte usor de pregatit, la indemana oricui, nu are multe ingrediente dar gustul e divin, mai ales cel cu zmeura proaspat culeasa 😉 Eu tocmai ce merg sa imi iau din frigider o portie, dar va las reteta 🙂

  • 300 ml smanatana pt frisca,
  • 200 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  • 1/2 baton vanilie,
  • 1 plic gelatina.
  • 150 gr zmeura prospata

Punem pe foc laptele cu 100 ml smantana , zaharul si batonul de vanilie , de la care scoatem semintele si le adaugam si acelea. Gelatina o punem la hidratat in 100ml apa. Cand zaharul s-a dizolvat si laptele a fiert la foc mic 2-3 minute le dam la o parte. Lasam sa se raceasca 2 minute apoi adaugam gelatina , amestecam pana se dizolva. Lasam deoparte pana batem frisca pe care apoi o adaugam peste lapte. Amestecam cu grija pana se omogenizeaza. Turnam amestecul in forme sau cescute, punem zmeura in amestec si dam la rece cateva ore(4,5).

  • Pentru sosul de zmeura:
  • 150 gr zmeura impreuna cu
  • 3 lingurite zahar si
  • 1 lingurita zeama lamaie le punem la foc mic 4-5minute pana zmeura se sfarma si scade .putin zeama. O turnam intr-o strecuratoare deasa si cu o lingura o pasam pana iese toata pulpa, semintele le aruncam. Panna cotta o rasturnam pe o farfurie si apoi turnam sos peste. Pofta buna!

Lucky Cake

previous
Tarta de visine cu migdale si bezea
next
Briose cu dovlecel
previous
Tarta de visine cu migdale si bezea
next
Briose cu dovlecel
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments