0 0

Paine de casa

  • Pentru 12
  • Mediu
Paine de casa

Paine de casa

Este cea mai buna paine pe care am facut-o pana acum. Am incercat tot felul de conbinatii , insa aceasta e preferata mea. Miezul e moale si pufos si coaja crocanta si rumena. In plus iese o paine maricica si se patreaza foarte bine  3-4 zile.

(Visited 339 times, 1 visits today)

Ingrediente

900 gr faina
400 gr apa calda
200 ml lapte cald
35 gr drojdie proaspata
1 lingurita zahar
2 lingurite rase sare
3 linguri ulei de masline

Pasi

1
Gata

Preparare paine de casa

Frecam drojdia cu 1 zaharul si apoi adaugam laptele cald. Din cant totala de faina, adaugam 1 lingurita peste lapte. Lasam 10 minute sa se activeze drojdia. Intre timp , punem restul ingredientelor intr-un bol incapator, exceptand uleiul.
Dupa ce au trecut cele 10 minute, adaugam si laptele cu drojdia si incepem sa framantam. Adaugam uleiul de masline. Eu am folosit roborul pentru framantat insa se poate si manual. Cand aluatul nu se mai lipeste de peretii vasului inseamna ca e suficient. Formama aluatul in forma rotunda.
Acum luam un bol , in el punem un prosop de bucatarie, si presaram faina din belsug peste el. Punem aluatul si il acoperim . Il lasam la loc cald pentru 2 ore.
Apoi il rasturnam cu grija intr-o tava tapetata cu faina. Il mai lasam la dopit 30 minute , timp in care preincalzim cuptorul la 250 grade, caldura sus/jos(cuptor electric)
Punem un vas mic termorezistent cu apa in cuptor, pentru a forma vapori.
Punem tava cu aluatul si o lasam la 250 grade pentru 30 minute, apoi coboram temperatura la 200 grade si mai coacem 20-25 minute.
Rezultatul va fi o paine rumena, cu coaja crocanta si miez pufos. Enjoy !

Paine de casa

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
tort de ciocolata
anterior
Tort de ciocolata
pui cu lamaie si smantana
urmator
Pui cu lamaie si smantana

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz
error: Conținutul nu se poate copia.