0 0
Paine alba cu lapte

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 gr faina
150 ml apa calda
150 ml lapte cald
50 gr unt
20 gr drojdie proaspata
3 lingurite zahar
10 gr sare
1 ou
Pt uns
1 bucata galbenus

Nutritional information

Paine alba cu lapte

  • 2h 35
  • Serves 10
  • Medium

Ingredients

Share

Paine alba  cu lapte

Moale, pufoasa, usor de facut. Perfecta pentru mic dejun, sadwich, sau la toast.

Steps

1
Done

Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia.

2
Done

Framantam 5-7 minute . Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta.

3
Done

Il punem intr-o tava de chec ( 30 cm lungime ) unsa cu unt si tapetata cu faina. Lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul. La final ungem cu galbenus amestecat cu putina apa si presaram seminte de mac. Coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade timp de 35 -40 minute. Enjoy !

4
Done

Lucky Cake

previous
Tort Diplomat
supa crema de broccoli
next
Supa crema de broccoli si branza Ceddar
previous
Tort Diplomat
supa crema de broccoli
next
Supa crema de broccoli si branza Ceddar
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
reli barbu

Buna seara Alina!Ma bucur ca am descoperit blogul tau, imi plac retetele tale si inainte de a afla cate ceva despre tine,am simtit ca esti ardeleanaca dupa retete. Azi am facut chiflele, au iesit exact asa cum mi-am inchipuit,am incercat inainte si alte retete de chifle, raman la aceastareteta cacisunt foarte multumita! Am sa incerc sa pun poza cu chiflele pe Fb tau,arata bine si sunt multumita de ceea ce a iesit! Acuma sunt hotarata sa fac aceasta paine alba care dupa reteta este la fel ca si chiflele, doar forma e alta. Succes in continuare,am sa mai vizitez blogul… Citeste mai departe »

Susu

Buna seara!! Nu mai drojdie proaspătă și nu știu câtă drojdie uscata sa pun la aceasta rețetă ! ! Mi ar fi de mare ajutor daca in puteți spune !seara frumoasa

Adriana

Ce tip de faina ar mai indicat pt aceasta paine, 650 sau 000? Multumesc!