1 0

Oua rosii , cum le vopsim natural

  • 35 min
  • Pentru 10
  • Usor
Oua rosii , cum le vopsim natural

Oua rosii , cum le vopsim natural

Stiu ca acum pe piata se gasesc tot felul de vopsele in culori care de care mai atragatore, insa cand vine vorba de oua rosii, sunt mai conservatoare. De la bunica am invatat sa folosesc tehnica ciorapului, si tot de la ea am invatat sa le vopsesc cu coji de ceapa rosie. Anul acesta le-am facut de un rosu aprins, simple, exact asa cum imi plac mie, pentru o culoare mai puternica un ingredient surpriza 🙂

Pe pagina de facebook va invit la o provocare 😉 https://www.facebook.com/luckycake.ro/photos/a.231921243635514.1073741827.231435670350738/560472310780404/?type=3&theater

(Visited 7,389 times, 1 visits today)

Ingrediente

10 buc oua
1 lingurita otet de mere / vin alb
optional 1 lingurita rasa curcuma
2 kg ceapa, folosim doar coji de ceapa
1 litru apa
pentru luciu ulei

Pasi

1
Gata

Preparare oua rosii

Prima data curatam ceapa de frunzele uscate, acestea le vom folosi. Eu le adun din timp , si le patrez in camara. Spalam rapid cojile. Intr-o oala nu foarte mare , cam de 20 cm diametru, punem cojile, apoi apa si otetul. Punem si curcuma. Le lasam la inmuiat timp de 2-3 ore. Amestecam ocazional. Ouale le scoatem din frigider. Punem cojile de ceapa la fiert, punem si ouale cu grija sa nu le spargem. Apa trebuie sa acopere complet ouale. Daca e nevoie mai completam cu putina apa. Lasam sa fiarba la foc mic , cam 30 minute. Asa nu se vor sparge ouale.
Cand le scoatem le asezam pe un servetel cu grija. Apoi cu un alt servetel imbibat cu ulei, le ungem frumos pentru luciu.

Oua rosii , cum le vopsim natural

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Tort de vanilie si crema de zmeura
anterior
Tort de vanilie si crema de zmeura
Crema de vanilie, crema patissiere
urmator
Crema de vanilie, crema patissiere

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz