1 0
Muschiulet cu sos de smantana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Muschiulet cu sos de smantana

Share
Un fel de baza grozav, rapid de facut si totusi atat de savuros. Muschiuletul de porc e o carne frageda care nu necesita o preparare termica foarte indelungata, ramane moale si suculent.
 

Ingrediente:

 
1 muschiulet de porc ( 600 gr)
2-3 fire rozmarin
5-6 frunze salvie
2 catei de usturoi
250 ml vin alb
150 ml supa clara ( sau apa)
200 ml smantana pt gatit
2 lingurite mustar
sare, piper
50 ml ulei de masline
 
Rozmarinul, salvia, si usturoiul le tocam mediu, si le punem in tigaie care poate fi pusa in cuptor , sa o tava mai mica,  cu uleiul de masline, apoi imediat adaugam si carnea de porc sarata si piperata. O lasam la foc tare pana se rumeneste usor pe toate partile. Adaugam 150 ml vin si o mai lasam la foc 1 minut. Apoi dam totul la cuptor pentru 30 – 35 minute la 190 grade. Urmarim muschiuletul cat timp sta la cuptor, deoarece poate scadea sosul si daca e nevoie mai completam cu cate 50 -60 ml supa/apa, atentie sa nu se arda.
Dupa 35 minute scoatem muschiuletul din tava , il lasam sa se odihneasca. Sosul ramas il punem la foc, adaugam vinul ramas , mustarul, sare, piper si cu o lingura de lemn amestecam bine, pentru a desprinde toate bucatile de carne ramase pe fundul tigaii. Fierbem 2-3 minute apoi adaugam smantana pt gatit. Lasam pana da in clocot de cateva ori apoi oprim focul , gustam si asezonam dupa gust. Muschiuletul il feliem, peste el turnam sosul si servim fierbinte. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Tort Devine cu ciocolata si caramel
next
Tort de clatite pufoase cu pere
previous
Tort Devine cu ciocolata si caramel
next
Tort de clatite pufoase cu pere
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
anca

Se poate servi si cartofi langa?

Sorin

Seara buna….am pus mușchiul de porc la cuptor , am uitat de el si s a rumenit usor , doar ca s a uscat carnea …..cum as putea sa fragezesc carnea ? In ce sos as putea sa dinstui ? Multumesc