1 0
Lasagna

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lasagna

Share

Lasagna o prepar de mult timp, dar de fiecare data cand vroiam sa o pun pe blog, ai mei erau prea flamanzi sa astepte pana fac eu pozele. Asa ca acum am avut o zi “libera” si am apucat sa o pozez 😀 si sa scriu reteta. Este atat de usor de facut, mai ales ca eu nu obisnuiesc sa fac sos bechamel, dar daca va place cu sos bechamel puteti desigur sa inlocuiti smantana.

Ingrediente:

Sos bolognez:

1 ceapa tocata marunt

1 morcov razuit

1 catel usturoi

50 ml ulei de masline

600 gr carne vita cu porc

100 ml vin alb

2 lingurite pasta tomate

busuioc si oregano

5  rosii mari curatate de coaja si taiate cuburi sau o conserva rosii

sare, piper

Foi de lasagne : aprox 10-12 buc, depinde de marimea vasului, al meu a fost de 20cm *30 cm

125 gr mozarelle, 100 gr parmezan razuit

300 gr smantana min 20% grasime

Incepem prin a face sosul: calim ceapa si morcovul razuit  in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam usturoiul , dupa 1 min carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase,adaugam oregano si busuioc, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate.Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa.La sfarsit asezonam cu sare si piper.

Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite smantana, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne, apoi 1/3  smantana  si 1/3 din parmezan.Continuam tot asa : foi, sos, smantana, parmezan.La final trebuie sa avem 3 straturi de foi lasagne, deasupra ultima portie de sos, smanatana, parmezan si mozarella taiata felii subtiri.

O dam la cuptor pana se topeste mozarella si incepe sa se rumeneasca- aprox 20 – 25 minute.Enjoy!

Lucky Cake

previous
Briose cu dovlecel
next
Prajitura cu branza si afine
previous
Briose cu dovlecel
next
Prajitura cu branza si afine
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments