0 0
Lasagna clasica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Lasagna clasica

Share

Reteta cea mai simpla si buna de lasagna, din cate am facut eu. Piticul meu e precum motanul Garfield, toata ziua ar manca doar lasagna… Ingredientele proaspete fac mancarea delicioasa 😉 Puteti incerca si lasagna fara sos bechamel sau lasagna cu pui si spanac 

Ingrediente ( tava 30*35 cm)

Sos bolognez:

  • 1 ceapa tocata marunt
  • 1 catel usturoi razuit
  • 50 ml ulei de masline
  • 600 gr carne vita cu porc
  • 100 ml vin alb
  • 2 lingurite pasta tomate
  • 800 ml sos de rosii/ rosii decojite
  • sare, piper
  • oregano , busuioc

Incepem prin a face sosul: calim ceapa  in ulei pana se inmoaie ,cam 5 minute, adaugam usturoiul , dupa 1 min carnea tocata si o amestecam, o sfarmam cu o lingura de lemn sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam vinul si lasam sa scada, cam 5 minute.Adaugam si pasta tomate impreuna cu rosiile si lasam sa fiarba la foc mic cam 1 ora si jumatate, adaugam putin oregano si busuioc. Daca sosul se ingroasa prea tare adaugam putina apa, nu lasam sa scada sosul de tot , deoarece atunci nu se vor inmuia cum trebuie foile de lasagna. La sfarsit asezonam cu sare si piper.

Sos bechamel :

  • 500 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 50 gr faina
  • sare/piper , nucsoara

Un pachet foi lasagna – eu am folosit Agnesi si Barilla, nu se prefierb.

Pentru sosul bechamel topim untul intr-o cratita , adaugam faina, amestecam tot timpul cu un tel, lasam la foc mic un minut, apoi adaugam laptele in fir subtire, amestecand permanent. Cand e ingrosat, il asezonam cu piper si nucsoara.Il dam la o parte.

Lasagna clasica DSC_0638 DSC_0641

Putem trece la asamblatul lasagnei: sosul cu carne trebuie sa il impartim in 4.Prima parte o punem pe fundul vasului, peste care punem 3-4 lingurite sos bechamel, apoi 3-4 foi de lasagna , astfel incat sa acopere tot sosul, daca vasul e rotunjit pe margini , rup putin din colturile foilor de lasagna ca sa se aseze mai bine :).Apoi punem al 2-lea strat de carne,sos bechamel si tot asa pana terminam toaate ingredientele. La final deasupra punem sosul bechamel, apoi 125 gr mozzarella razuita. Dam la cuptor la 180 grade timp de 20 minute, pana devine aurie . Enjoy !

 

Lucky Cake

previous
Pateuri pizza
next
Pan Brioche Swirl
previous
Pateuri pizza
next
Pan Brioche Swirl
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Nelly

Am facut lasagna dupa aceasta reteta si vreau sa spun ca a iesit fff buna! Niciodata nu mi-a iesit asa buna! Am folosit foi de la Bariila fara prefierbere,intr-adevar f moi. Si secretul cred ca era la sosul de carne,pe care eu i-l faceam uscat defapt,si de aia nu mi se inmuiau foile 🙁 Multumesc pentru reteta! :*

Mihaela

Si mie imi place reteta ta! Mereu imi iese foarte buna 🙂 . Astazi am facut-o din nou.