1 0
Harira – supa marocana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Harira – supa marocana

Share

O bunatate de supa , aromata, bine condimentata, cum de altfel sunt mancarurile orientale.  Reteta originala foloseste miel, eu cum nu am avut carne de miel ,  am folosit pui. Noua ne place foarte mult. Sigur va va placea si voua 😉

Ingrediente supa Harira :

  • 500 gr carne pui ( piept)
  • 1 conserva naut fiert
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o bucata mica ghimbir razuit
  • 1/2 boia dulce
  • 1/2 lingurita boabe de coriadru sfarmata in mojar
  • 1/2 lingurita curcuma
  • 300 ml rosii decojite si blenduite/ rosii bacati la conserva
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 1 mana de paste , eu am avut spaghete
  • 1 fir telina apio
  • ulei de masline
  • sare/piper
  • coriandru / patrunjel proaspat ( la final)

Intr-o oala punem 3 linguri ulei de masline. Adaugam toate condimentele. Lasam 1 minut, apoi punem ceapa taiata marunt. Dam focul la mediu, sa nu ardem ceapa. Cand ceapa s-a inmuiat usor adaugam pieptul de pui taiat cubulete si mai lasam 5 minute . Urmeaza telina taiata cubulete si usturoiul razuit. Amestecam bine  si adaugam pasta de tomate.

Turnam apoi si rosiile, nautul si 3 litri de apa. Lasam sa fiarba pana sunt gata legumele. Adaugam pastele si mai fierbem 10-15 minute. La final gustam si asezonam daca mai e nevoie. Servim cu coriadru proaspat si crutoane picante cu cascaval. Enjoy !

 

Lucky Cake

previous
Prajitura cu branza si prune
next
Nutella Oreo Cheesecake
previous
Prajitura cu branza si prune
next
Nutella Oreo Cheesecake
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments