0 0

Glazura fondant

  • 30 min
  • Mediu
Glazura fondant

Glazura fondant

Reteta de fondant e usoara si cu o reusita sigura daca respectam cativa pasi simpli. Se poate face in cantitate mare si pastra cateva luni intr-o cutie cu capac inchisa ermetic. Se poate folosi pentru a glazura eclere, amandine, choux.

(Visited 278 times, 2 visits today)

Ingrediente

225 grame zahar pudra
75 grame apa
25 grame energizant

Pasi

1
Gata

Preparare fondant

E foarte important sa avem un termometru pentru dulciuri. Temperatura sirpului de zahar trebuie masurata cu precizie. De asemenea un mixer fix este de mare ajutor.
Prima data pregatim un bol mare cu apa rece. Apoi intr-o craticioara punem apa, zaharul pudra si energizantul( se poate inlocui cu glucoza). Fierbem siropul pana la 114 grade. Cand ajunge la temperatura dorita, il luam imediat de pe foc si il punem cu tot cu craticioara in bolul cu apa rece, pentru a opri preparea lui termica.. Apa sa ajunga pana la jumatate vasului. Cand siropul ajunge la 75 grade, il punem in bolul mixerului si incepem sa mixam. Mixam la viteza medie spre mare folosind paleta mixerului, nu telul. La mine a durat aproximativ 15 minute. Trebuie sa ne oprim inainte de a se usca excesiv. Daca totusi acest lucru se intampla, atunci reincalziti fondantul 5 secunde la microunde.
Acum rasturnam fondantul de o suprafata metalica sau de marmura, sa fie rece. Cu ajutorul unei raclete de plastic , framantam fondantul pentru 2 minute. Acum e gata pentru utilizat.
Pentru a ajunge la stadiul lichid trebuie incalzit pe baie de aburi , si adaugat putin lichid( cafea, apa de trandafiri, sirop cacao) . Eu am folosit jumatate din cantitatea de fondant, am amestecat 2 lingurite apa si una de cacao neagra. Am incalzit fondantul pana la 35 grade , atentie daca il incalziti mai mult, isi pierde din luciu, apoi am adaugat cacaua. Consistenta fondantului trebuie sa fie precum mierea. Enjoy !

Glazura fondant

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Bruschete crocante cu ierburi italienesti
anterior
Bruschete crocante cu ierburi italienesti
eclere cu crema de ciocolata si fondant
urmator
Eclere cu crema de ciocolata si fondant

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz