1 0
Galuste cu prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
750 gr cartofi
200 gr faina
100 gr zahar
2 buc galbenus de ou
un praf sare
20 gr zahar brun
1/3 lingurita scortisoara
300 gr pesmet
150 gr zahar
10 buc prune

Galuste cu prune

  • Serves 8
  • Easy

Ingredients

Share

Galuste cu prune

Sau gomboti cu prune, cum se mai numesc la noi, au ajuns si pe farfuria noastra. S-au copt prunele in gradina si se cerea o tura de gomboti. Simplu de facut si de mancat 😛 .

Steps

1
Done

Preparare galuste

Dina acest aluat mie mi-au iesit 14 bucati, prunele erau destul de mari. Cartofii i-am cantarit dupa ce i-am curatat. Asadar 750 gr cartofi gata curatati se pun a fiert in apa cu sare. Trebuie fierti bine . Apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca.
Cu ajutorul unei furculite ii sfarmam . Intr-un vas punem cartofii sfarmati, galbenusurile si zaharul. Tot cu furculita amestecam energic pana devine o pasta. La final adaugam faina. Framantam cu mana rapid pana obtinem un aluat usor moale.

2
Done

Prunele le desfacem si scoatem samburii. Eu am folosit o jumatate de pruna pentru fiecare galusca. In mijlocul prunei punem putin zahar amestecat cu scortisoara. Luam o bucata de aluat de marimea unui ou si o modelat cu mana , lucram cu mainile pudrate cu faina. Formam un cerc apoi punem pruna in mijloc si o acoperim cu aluat . Incercam sa ii dam o forma cat mai rotunda.

3
Done

Pesmetul il punem la prajit, amestecam mereu , pentru a nu se arde, pana capata o culoare aurie. La final adaugam zaharul. Amestecam usor.
Punem apa la fiert intr-o oala de 3 litri. Cand fierbe apa, punem gombotii la fiert, cate 4-5 bucati o data. Cand sunt fierti, se ridica la suprafata. Ii luam cu o spumiera si ii invelim in pesmet. Dupa ce s-au racit de tot ii servim simpli sau cu smantana. Enjoy !

Lucky Cake

previous
Paine fara framantare
Tort Sacher reinterpretat
next
Tort Sacher reinterpretat
previous
Paine fara framantare
Tort Sacher reinterpretat
next
Tort Sacher reinterpretat
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ioana Popovici

Am o întrebare. Eu nu pot sa mananc galbenusul pot sa pun numai albusul ??daca pot cat albus sa pun?? Multumesc.