0 1
Fursecuri daneze cu unt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
255 gr faina tip 550
200 gr unt 82 % grasime
50 gr migdale
1 buc ou
150 gr zahar pudra
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare

Nutritional information

Fursecuri daneze cu unt

  • 25 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Fursecuri daneze cu unt

Sunt cele mai fine fursecuri pe care le-am gustat pana acum. Moi in interior crocante pe margini. Se pot face simple sau umplute cu gem, noi le preferam pe cele cu gem. Acestea au un gust dulce acrisor , sunt delicii servite langa cafea sau o cana cu lapte cald.

fursecuri-daneze-cu-gem-3

Steps

1
Done

Preparare fursecuri daneze cu unt

Untul il scoatem cu 2 ore inainte sa ne apucam de fursecuri. Oul folosit sa fie marime medie, daca va fi prea mare aluatul va fi prea moale. Eu am folosit migdale fara coaja. Din cantitatile date mi-au iesit 2 tavi de fursecuri, care s-au topit destul de repejor ;) .
Prima data punem faina impreuna cu migdalele in robotul de bucatarie si le mixam pana migdalele sunt maruntite bine de tot. Putem folosi si rasnita.
Untul il spumam impreuna cu zaharul pana devine pufos. Adaugam extractul de vanilie, oul si mixam in continuare 1 minut. Apoi adaugam faina si sarea, mixam doar pana ce se omogenizeaza. Acest amestec trebuie sa fie dens insa destul de moale cat sa il putem turna cu posul.
E important si untul folosit , eu mereu aleg un unt cu continut mare de grasime, 82 % . Formam fursecurile pe tava de copt , tapetata cu hartie de copt. Cele cu gem le-am facut cu dui "stea deschisa" 6B. In mijloc am pus 1/2 lingurita de gem de caise, va recomand un gem tare ca si consistenta, deoarece altfel va curge.
Preincalzim cuptorul la 200 grade si coacem fursecurile pana devin usor aurii pe margini cam 7-8 minute . Le lasam sa se raceasca complet apoi le depozitam intr-o cutie cu capac.

Lucky Cake

Sos de ciuperci si o lasagna
previous
Sos de ciuperci si o lasagna
placinta ciobanului sau shepherd's pie
next
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Sos de ciuperci si o lasagna
previous
Sos de ciuperci si o lasagna
placinta ciobanului sau shepherd's pie
next
Placinta ciobanului sau Shepherd’s Pie
Subscribe
Notificare despre
guest
6 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Cosmina

Ce as putea pune in loc de migdale?

Maria

Se poate face cu cateva zile înainte de Crăciun.Se întăresc

Bogdy

Oare merg congelate? Eu urmează să nasc după 20 decembrie si nu o sa pot sa fac de Crăciun, sa fie proaspete si atunci ma gand la varianta asta. Multumesc