0 0

Fursecuri daneze cu unt

  • 25 min
  • Pentru 12
  • Usor
Fursecuri daneze cu unt

Fursecuri daneze cu unt

Sunt cele mai fine fursecuri pe care le-am gustat pana acum. Moi in interior crocante pe margini. Se pot face simple sau umplute cu gem, noi le preferam pe cele cu gem. Acestea au un gust dulce acrisor , sunt delicii servite langa cafea sau o cana cu lapte cald.

fursecuri-daneze-cu-gem-3

(Visited 1,628 times, 1 visits today)

Ingrediente

255 gr faina
200 gr unt
50 gr migdale
1 buc ou
150 gr zahar pudra
1/2 lingurita extract vanilie
un praf de sare

Pasi

1
Gata

Preparare fursecuri daneze cu unt

Untul il scoatem cu 2 ore inainte sa ne apucam de fursecuri. Oul folosit sa fie marime medie, daca va fi prea mare aluatul va fi prea moale. Eu am folosit migdale fara coaja. Din cantitatile date mi-au iesit 2 tavi de fursecuri, care s-au topit destul de repejor ;) .
Prima data punem faina impreuna cu migdalele in robotul de bucatarie si le mixam pana migdalele sunt maruntite bine de tot. Putem folosi si rasnita.
Untul il spumam impreuna cu zaharul pana devine pufos. Adaugam extractul de vanilie, oul si mixam in continuare 1 minut. Apoi adaugam faina si sarea, mixam doar pana ce se omogenizeaza. Acest amestec trebuie sa fie dens insa destul de moale cat sa il putem turna cu posul.
E important si untul folosit , eu mereu aleg un unt cu continut mare de grasime, 82 % . Formam fursecurile pe tava de copt , tapetata cu hartie de copt. Cele cu gem le-am facut cu dui "stea deschisa" 6B. In mijloc am pus 1/2 lingurita de gem de caise, va recomand un gem tare ca si consistenta, deoarece altfel va curge.
Preincalzim cuptorul la 200 grade si coacem fursecurile pana devin usor aurii pe margini cam 7-8 minute . Le lasam sa se raceasca complet apoi le depozitam intr-o cutie cu capac.

Fursecuri daneze cu unt

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Sos de ciuperci si o lasagna
anterior
Sos de ciuperci si o lasagna
placinta ciobanului sau shephard's pie
urmator
Placinta ciobanului sau Shephard’s Pie

Lasa-ne un mesaj

2 Comentarii privind "Fursecuri daneze cu unt"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Cosmina
Vizitator

Ce as putea pune in loc de migdale?

wpDiscuz