2 0

Entremet cu mousse de portocale

  • Mediu
Entremet cu mousse de portocale

Entremet cu mousse de portocale

Entremet – un desert cu mai multe arome si texturi. Cam aceasta ar fi descrierea lui pe scurt. Are o textura aerata si fina, un gust intens de portocale si ciocolata. E minunat de bun 🙂

Blat umed : http://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/ 

(Visited 1,803 times, 2 visits today)

Ingrediente

Blat Umed de Cacao
http://luckycake.ro/retete/blat-umed-de-cacao/
Blat Dacquoise
4 albusuri (aprox 140 g)
150 g zahar
1o0 g migdale macinate
un praf de sare
Mousse de portocale
4 galbenusuri
100 g zahar
40 g amidon
400 ml suc proaspat stors deportocale
10 g gelatina
100 gr zahar
400 ml smantana pt frisca
Glazura oglinda
150 gr ciocolata
30 gr cacao
60 ml smantana pt frisca
215 gr zahar
120 ml apa
10 gr gelatina
Migdale caramelizate
fulgi migdale
zahar

Pasi

1
Gata

Blat Umed de Cacao

Prima data facem blaturile, de cacao si cel cu migdale. Apoi pregatim mousse-ul de portocale. Glazura oglinda o facem a 2-a zi sau cand tortul e terminat.
Blatul in feliem in 2 felii egale, daca blatul creste mai mult pe mijloc, il decupam.

2
Gata

Blat Dacquoise

Batem albusurile cu raful de sare pana se albesc si cresc in volum. Adaugam pe rand cate o lingura de zahar si mixam pana acesta e dizolvat complet. La final albusurile trebuie de fie ferme si lucioase. Cu o spatula incorporam migdalele macinate. Pe o tava punem hartie cerata, apoi intindem aluatul sub forma de 2 cercuri cu diametrul de 20 cm. Le nivelam cu o spatula si il coacem la 165 grade timp de 25-30 minute. Il scoatem si il lasam sa se raceasca complet.

3
Gata

Mousse de portocale

Batem frisca toata( 400 ml) cu cele 100 gr de zahar. O dam la rece. Punem gelatina la inmuiat. Sucul de portocale il punem la incalzit. Galbenusurile le batem cu zaharul pana se albesc apoi adaugam amidonul si amestecam bine cu telul. Cand sucul este fierbinte , fara a fierbe, il adaugam peste amestecul de galbenusuri. Il punem inapoi pe foc mic spre mediu amestecam tot timpul cu o lingura de lemn pana incepe sa se ingroase. Il luam de pe foc, il lasam sa se raceasca 2-3 minute si apoi adaugam gelatina , amestecam bine. Lasam la racit 15-20 minute. Incorporam frisca in 3 etape in crema de portocale. Trecem apoi la asamblarea tortului.

4
Gata

Glazura oglinda

Punem apa impreuna cu zaharul la topit . Separat hidratam gelatina in apa rece, confrom instructiunilor de pe ambalaj. Cand siropul fierbe si zaharul s-a topit il luam de pe foc. Adaugam ciocolata si amestecam bine , cu un tel pana se topeste. Apoi punem cacaua, amestecam , frisca lichida la urma. O lasam deoparte 2-3 minute apoi punem gelatina si amestecam pana se dizolva complet. O mixam bine cu mixerul vertical, apoi o dam prin strecuratoare. Pentru ca glazura oglinda sa poata fi folosita cu succes, trebuie lasata sa se raceasca pana ajunge la 29 grade celsius.

5
Gata

Migdale caramelizate

Migdalele le asezam pe o bucata hartie de copt , le aranjam asa incat sa nu se suprapuna prea tare. Zaharul il topim si il lasam pe foc pana capata o culoare usor aramie, apoi il turnam peste migdale. Asteptam pana se raceste complet apoi cu ajutorul unui facalet le zdrobim usor.

6
Gata

Asamblare

Pentru asamblare avem nevoie de o forma de tort de 24 cm si hartie de copt. Tortul va iesi mai inalt decat forma de tort, asa ca va fi nevoie sa punem hartie de copt roata tava pe interior, veti vedea in poza. Eu am prins hartia de copt cu capsatorul.

Tava de tort o tapetam si pe fund cu hartie de copt taiata la dimesiunea exacta a tavii. Prima data punem blatul de cacao , apoi cel de migdale. Turnam jumatate din mousse-ul de portocale. apoi punem si celelalte 2 blaturi . Turnam si restul de mousse. Dam la frigider minim 4 ore , de preferat peste noapte. Apoi trebuie sa stea 2 ore la congelator. Asa vom putea manevra mai usor tortul si il vom putea glazura mult mai usor . Punem tortul intr-o tava , unde sa se scurga glazura, iar sub el un suport mai mic, eu pun de obicei o forma de tot mai mica. Turnam glazura in mijloc mai intai iar apoi usor, pe margini. Lasam sa se intareasca cateva minute glazura , apoi decoram cu migdale caramelizate. Tortul se pastreaza la rece pana la servire. Enjoy!

Entremet cu mousse de portocale

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Paste cu creveti
urmator
Chec cu morcovi

Lasa-ne un mesaj

3 Comentarii privind "Entremet cu mousse de portocale"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
claudia
Vizitator

nu inteleg un lucru
la inceput batem frisca cu 100g zahar apoi batem galbenusurile cu zaharul,care zahar?

Claudia
Vizitator

Cand adaug frisca in mouse de portocale?

wpDiscuz
error: Conținutul nu se poate copia.