0 0
Desert Legerro (10 portii)

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Desert Legerro (10 portii)

Share

Sambata dupa amiaza se anunta invitati iar pentru desert nu mai era timp. Norocul meu cu un pandispan facut cu o seara inainte.  Asa ca mi-a venit repede o idee. Iat-o:

Pandispan:

  • – 8 oua
  • – 200 gr unt
  • – 300 gr faina
  • – 300 gr zahar
  • – 1 plic praf de copt
  • – 2 linguri cacao
  • – Un praf de sare
  • – Extract de vanilie

Crema :

  • – Un plic de budinca de vanilie
  • -500 ml lapte

Fructe:

  • – piersici si mure
  • sau orice alte fructe(merge foarte bine si cu piersici din compot)

 

Pentru pandispan batem untul la temperatura camerei cu 150 grame zahar pana se deschide la culoare si devine mai pufos, apoi adaugam galbenusurile si mixam bine. Punem si extractul de vanilie, amestecam si apoi adaugam faina. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare apoi punem restul de zahar si mai batem 2, 3 minute.

Mixul de galbenus il impartim in doua iar intr-una dintre jumatati punem cacao si omogenizam bine. Apoi, incorporam spuma de albusuri in cele doua compozitii.

Intr-o tava de prajitura incapatoare punem hartie cerata, turnam compozitia cu cacao apoi, deasupra, cea fara cacao.

Coacem 35- 40 minute la 180 grade. O lasam sa se racesca.

Pentru crema, preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj. Daca doriti mai multa crema 🙂 , puteti pregati crema din 2 plicuri de budinca si dublati cantitatea de lapte.

Pentru asamblare avem nevoie de un bol de sticla incapator. Taiem pandispanul in felii de 2 cm si asezam un rand de pandispan, apoi fructe iar deasupra budinca, continuam pana cand bolul este plin iar stratul deasupra este din budinca. Il punem la frigider 1- 2 ore.

La sfarsit ornam cu piersici si mure si servim  .

LuckyCake

Briose cu afine si cioccolata
previous
Briose cu ciocolata si afine
next
Prajitura cu zmeura
Briose cu afine si cioccolata
previous
Briose cu ciocolata si afine
next
Prajitura cu zmeura
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments