0 0
Cuib brioche cu nuca si gem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Cuib brioche cu nuca si gem

  • 155 min
  • Medium
Share

Cuib brioche cu nuca si gem

Daca doriti ceva dulce, moale , pufos , acesta e ceea ce cautati. Pan brioche este un aluat minunat, cu gust intens de unt , e bun atat simplu cat si umplut cu diverse arome, eu am folosit de data aceasta o umplutura de gem de caise si nuci.

Pan brioche/ Pain Brioche

  • 350 gr faina
  • 200 gr unt moale
  • 12 gr drojdie proaspata
  • 4 oua
  • un praf de sare
  • 40 gr zahar
  • pan brioche swirl DSC_0652 DSC_0653
  • 1 ou pentru uns

Faina, drojdia si 3 oua mari se pun un vasul robotului si se framanta pana se incoporeaza, adaugam apoi si al 4-lea ou. Framantam pana se omogenizeaza. Adaugam zaharul , sarea si untul taiat cubulete, cate unul pe rand pana il adaugam pe tot. Lasam robotul sa framante inca 5 minute. Punem aluatul intr-un vas si il acoperim cu folie alimentara. Il lasam 2 ore pana isi tripleza volumul. Aluatul va fi lipicios. Cu pumnul impingem aluatul in jos , acesta revine la forma initiala. Il invartim de 2 ori, apoi il acoperim si il dam la frigider 1 ora si jumatate – 2 ore . Aluatul este gata pentru folosire.

Umplutura :

  • 400 gr gem caise/prune
  • 200 gr nuca macinata

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Pe o suprafata unsa cu putin ulei , punem aluatul si il intindem sub forma de dreptunghi, cu o grosime de 0.5 cm. Ungem aluatul cu amestecul de gem si nuca, lasand 3 cm din marginea laterala fara umplutura . Rulam cat de strans putem, cu grija. Apoi il taiem in bucati cu o lungime de 6 cm . Avem nevoie de o  tava de 26 cm , tapetata cu hartie de copt , pe care o ungem cu putin ulei. Bucatile le asezam in tava , lasand 1 cm intre ele. Oul ramas pentru uns, il batem cu furculita ca pentru omleta, apoi adaugam o lingura de lapte, cu acest amestec ungem rulourile.  Le dam la cuptor pentru 20 -25 minute pana se rumenesc. La final le pudram cu zahar sau le ungem cu putin gem de caise , diluat cu putina apa fierbinte, asa vor avea un luciu frumos. Servim dupa ce se racesc. Enjoy !cuib brioche cu gem si nuca-3 cuib brioche cu gem si nuca-5

 

Lucky Cake

previous
Tort Entremet Red Passion
tortilla spaniola cu chorizo si busuioc
next
Tortilla spaniola cu chorizo si busuioc
previous
Tort Entremet Red Passion
tortilla spaniola cu chorizo si busuioc
next
Tortilla spaniola cu chorizo si busuioc
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments