2 0
Croissante , varianta rapida

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
350 gr faina
200 gr unt
240 ml lapte 3,5 grasime
50 gr zahar pudra
7 gr drojdie uscata
1/2 lingurita sare
1 buc galbenus de ou
2 linguri lapte

Croissante , varianta rapida

  • 3 h 50 min
  • Serves 12
  • Medium

Ingredients

Share

Croissante , varianta rapida

Cateodata nu avem timp destul pentru a pregati toate bunatatile pentru cei dragi. Asa ca am cautat o reteta mai usoara si mai rapida de croissante. Sunt super incantat de rezultat. E ideal daca reusim sa facem aluatul cu o zi inainte.

Croissante , varianta rapida

Reteta este preluata de pe site-ul bakingfanatic.wordpress.com https://bakingfanatic.wordpress.com/2014/09/20/quicker-croissants/ , cu unele modificari 🙂

 

Steps

1
Done

Preparare croissante

Prima data razuim untul rece. Trebuie neaparat unt de la frigider. Apoi il dam la congelator pana ne pregatim si masuram restul ingredientelor. Cam 15 minute , e perfect.
Punem faina amestecata cu zaharul , drojdia, sarea, intr-un bol. Apoi adaugam untul congelat. Amestecam usor cu lama unui cutit din setul de tacamuri. Adaugam laptele rece, de la frigider. Amestecam tot cu cutitul , fara sa zdrobim prea tare untul. Cand aluatul s-a legat il punem pe masa de lucru, presarata cu faina. Aluatul trebuie sa fie destul de ferm. Presaram faina si pe sucitor/facalet si intindem aluatul sub forma de dreptunghi , pana ajunge la o grosime de 0.5 cm .

2
Done

Acum facem prima impachetare. Il impachetam precum in imagine, in 3 , asemenea unei scrisori. Aluatul in acest moment incepe sa se inmoaie , asa ca il dam la congeator 15 minute. Apoi il scoatem il intindem si mai facem 2 impaturiri, fara a il mai da la rece. Aluatul acum trebuie sa stea la frigider minim 2 ore, de preferat peste noapte. Dupa ce a stat la frigider , se poate folosi.

3
Done

Il intindem in forma de dreptunghi cu o grosime de 0.5 cm , lungime de aprox 45 si latime de 25 cm . Taiem aluatul in triunghiuri. Fiecare triunghi il crestam usor in parte de sus. Apoi le rulam. Le asezam pe tava de copt tapetata cu hartie de copt. Le lasam la crescut 1 ora si jumatate. Dupa o ora si jumatate se ung croissantelele cu un galbenus amestecam cu 1-2 linguri de lapte. Le dam la frigider pana preincalzim cuptorul la 200 grade. Cuptorul trebuie sa fie incins cand punem la copt croissantele.
Le coacem timp de 18-25 minute , pana se rumenesc. Daca se rumenesc prea tare, dati cuptorul la 180 grade ultimele 5 minute. Se lasa sa se raceasca apoi se pot servi cu gem /lapte/suc de portocale.

Lucky Cake

Gogosele cu branza
previous
Gogosele cu branza
Tort Choux cu fructe de padure
next
Tort Choux cu fructe de padure
Gogosele cu branza
previous
Gogosele cu branza
Tort Choux cu fructe de padure
next
Tort Choux cu fructe de padure
Subscribe
Notificare despre
guest
2 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
veronica

se poate inlocui drojdia uscata cu proaspata¿multumesc!