3 1

Crema de vanilie, crema patissiere

  • 15 min
  • Pentru 4
  • Usor
Crema de vanilie, crema patissiere

Crema de vanilie, crema patissiere

Crema de vanilie sau creme patissiere – dupa denumirea frantuzeasca, este atat de versatila in bucatarie. O data ce o stim prepara, o putem folosi la numeroase praparate: eclere, choux, prajituri, cremes.

(Visited 8,052 times, 1 visits today)

Ingrediente

250 ml lapte 3,5 grasime
25 gr amidon
65 gr zahar
1/2 buc pastaie vanilie
2 buc galbenusuri
25 gr unt

Pasi

1
Gata

Preparare crema vanilie

Laptele il amestecam cu 30 gr zahar, amidonul si il punem pe foc, intr-un vas cu fund dublu. Taiem pastaia de vanilie pe lungime, adaugam semintele si coaja. Lasam pana ajunge la punctul de fierbere, amestecam constant. Intr-un bol amestecam galbenusurile cu zaharul.

2
Gata

Turnam imediat laptele fierbinte peste galbenusuri. Amestecam mereu cu telul. Punem din nou la foc amestecul. Cand a inceput sa fiarba , o mai lasam pana se ingroasa precum o budinca. Amestecam mereu cu un tel. Dam vasul la o parte, si o lasam sa se raceasca, amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei. Cand a ajuns la temperatura camerei adaudam untul si mixam 2-3 minute. Acum se poate folosi pentru diverse preparate.

Crema de vanilie, crema patissiere

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Oua rosii , cum le vopsim natural
anterior
Oua rosii , cum le vopsim natural
Choux a la creme si crema de vanilie
urmator
Choux a la creme si crema de vanilie

Lasa-ne un mesaj

2 Comentarii privind "Crema de vanilie, crema patissiere"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Gina
Vizitator

Buna.de unde pot cumpara pastaia de vanilie?ms

wpDiscuz
error: Conținutul nu se poate copia.