3 0
Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

90 gr albusuri
175 gr zahar
250 gr unt
un praf sare
un praf ( un sfert de lingurita ) sare de lamaie

Crema de unt cu bezea elvetiana sau swiss meringue buttercream

  • Medium

Ingredients

Share

Crema de unt cu bezea elvetiana sau Swiss meringue buttercream

O crema fina ,pe baza de albusuri , unt si zahar. Este potrivita pentru decorat briose , torturi, prajituri. Are o tinuta buna si la temperatura camerei, nu curge, ramane ferma. Se poate aroma dupa gust, ciocolata, fructe , cafea.

 

 

Steps

1
Done

Preparare crema de unt cu bezea elvetiana


E o crema fina si delicata. La fel este si prepararea ei .
Albusurile peste 65 grade Celsius, sunt tratate termic, pasteurizate si nu mai prezinta un risc de contaminare. Avem nevoie de un mixer puternic. De preferat ar fi unul cu tel si paleta. Eu am obtinut rezultatele cele mai bune folosind la inceput telul, apoi paleta. Scoatem untul de la frigider ( folositi un unt de calitate cu 82% grasime) si il taiem cubulete de 2 cm. Untul folosit trebuie sa fie usor moale insa cat de cat rece.
Incepem prin a degresa bolul de metal in care vom prepara crema, cu putina lamaie. Apoi il curatam cu un servet curat. Punem o oala mica cu 500 ml apa la fiert.
In bolul de metal punem albusurile si zaharul. Acum punem bolul peste oala, atentie fundul bolului nu are voie sa intre in contact cu apa. Vom incalzi albusurile pana zaharul se va dizolva. Amestecam usor cu un tel din cand in cand. Daca avem un termometru albusurile trebuie sa ajunga la 78-79 grade. Cand zaharul este topit si albusurile ajung la 78-79 grade e timpul sa trecem la mixat.
Adaugam peste albusuri un praf de sare si sarea de lamaie. Mixam albusurile pana acestea se racesc si ajung la temperatura camerei , dureaza cam 15 minute. La final bezeaua trebuie sa fie ferma si lucioasa.
Acum scoatem telul si il inlocui cu paleta de la robotul de bucatarie. Mixam 1 minut apoi adaugam pe rand cate un cub de unt. Dupa fiecare bucata de unt adaugata mixam 30 secunde.
Nu va speriati daca crema pare ca se taie, doar ii ia ceva timp pana incorporeaza tot untul. Dupa ce ati pus untul tot , mixati in continuare pana crema devine fina si omogena, probail undeva in jur de 10 minute. La final adaugati extractul de vanilie( optional). Daca vreti sa aromati crema , folositi o cantitate maxima de adaos, de marimea unei lingurita si cat mai concentrata. Eu am folosit aroma de cafea, am pus o lingurita de cafea solubila si cativa picuri de apa fiarta pana a devenit o crema . Am adaugat-o peste crema de albusurisi am mai mixat pana s-a omogenizat. Se foloseste pentru ornare briose, torturi, prajituri.

Lucky Cake

pui cu lamaie si smantana
previous
Pui cu lamaie si smantana
salam de biscuiti
next
Salam de biscuiti
pui cu lamaie si smantana
previous
Pui cu lamaie si smantana
salam de biscuiti
next
Salam de biscuiti
Subscribe
Notificare despre
guest
12 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Monica

Alina, după ce albusurile s-au bătut, când incorporam untul, luam vasul de pe oala cu apa fierbinte?
Oare dacă nu schimbam paleta nu va ieși la fel de ok? (Încă nu dețin un robot prea profi, ci doar un mixer cu putere medie)
Mulțumesc!

Delia

Buna! Cantitatile folosite de tine sunt suficiente pt a imbraca si orna un tort?

Camelia

Nu cred! Depinde de mărimea tortului dar cred ca doar pentru îmbrăcat ar ajunge.

Alina Toth

Foarte buna crema la ornat tort!!usor de facut!
Multumim!!!

Ileana

Buna. Nu faci si video-uri?ar fii bine pt incepatori ?

Elena

Te rog fă un video sa putem învăța și noi cele fără experiență .

alina

Multumesc mult pentru aceasta reteta si nu numai! Am incredere in toate retetele tale. Am incercat mai multe si nu am dat gres cu nici una. Multumesc mult de tot! Sanatate si succes in tot ce faci!

Raisa

Bună seara,
Aș putea folosi un mixer normal pt amestecul ingredientelor?
Mulțumesc!