0 0
Cozonac pufos

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Cozonac pufos

Share

Cozonacul acesta e minunat <3 ! Fiecare din familia noastra are preferintele lui, asa ca fac cate unul din fiecare :D, voi il alegeti pe cel care va place .

Ingrediente cozonac :

 

1 kg faina

7 oua

60 gr drojdie proaspata

250 ml lapte

100 gr margarina sau unt

100 ml ulei

200 gr zahar

extract vanilie

coaja razuita lamaie/portocala

Se face maiaua din laptele cald si drojdia proaspata impreuna cu o lingura de zahar.amestecam si lasam sa creasca cam 20 – 30 minute.Intr-un alt vas incapator punem faina,maiaua din drojdie,zaharul,margarina topita amestecata cu uleiul, sarea, 5 oua, extractul de vanilie si coaja razuita de citrice.Acum urmeaza framantatul, daca aveti un robot de bucatarie atunci puteti sa il folositi,eu il pun la framantat cam 10 minute, daca nu atunci trebuie sa il framantati cu mana cam 15-20 minute.Dupa ce e framanatat bine se acopera cu un prosop curat  si se lasa la dospit  2 ore, pana si-a dublat volumul.

Umplutura:

Eu am umplut fiecare cozonac cu o alta umplutura, mi-au iesit 3 cozonaci.

1.Nuca:

250 gr nuca

50 gr stafide

50 ml lapte

esenta rom

100- 150 gr zahar , depinde cat de dulce va place

coaja de portocala( eu am avut la borcan cu zahar)

1 albus ( de la ouale de mai sus)

2. Mac:

150-200 gr mac macinat

100 gr zahar

50 ml lapte

50 gr stafide

1 albus (  de la ouale de mai sus)

3. Nutella- 1 borcan

 

Intre timp noi punem stafidele la inmuiat in 50 ml lapte si esenta de rom, nucile le macinam. macul in punem la fiert in laptele  la care mai adaugam 100 gr zahar.Il lasam la fiert cam 5 minute sau pana ce scade laptele. Apoi trebuie sa se raceasca usor. Dupa ce s-a racit il amestecam cu jumatate din stafide si albusul batut. Nucile le amestecam cu jumatate din stafidele inmuiate si scurse si cu albusul de ou batut cu telul.Cand aluatul este gata,ungem masa de lucru cu ulei si impartim aluatul in 6 bucati egale . Fiecare bucata trebuie sa o modelam cu ajutorul unui sucitor  intr-o forma dreptunghiulara  si subtire(cam 50 cm/35cm) apoi o presaram cu amestecul de nuca, mac si nutella( cu un strat subtire) ,cate 2 foi din cele 6 le umplem cu aceeasi compozitie..E momentul sa impletim cazonacul: luam cele 2 foi umplute cu nuca , le rulam si apoi le impletim pe hartie de copt si il punem intr-0 forma de chec.  Il ungem cu galbenusurile ramase de ou ( 2 )  amestecat cu 2 linguri de apa. La fel facem si cu cel de mac si Nutella. Le lasam sa mai creasca 20 minute in tava. Apoi le bagam in cuptor la 180 grade timp de 50 -60 minute. Dupa 20 minute, va incepe sa se rumeneasca deasupra. Eu il acopar cu folie de aluminiu, si il las mai departe acoperit. In ultimele 3-4 minute iau folia jos. Trebuie lasat sa se raceasca de tot, si abia apoi se poate felia. Pofta buna si spor la cozonacit 😉 !

Lucky Cake

Turta dulce umpluta cu gem
previous
Turta dulce cu gem
cotlet porc cu ciuperci
next
Cotlet de porc in sos de ciuperci
Turta dulce umpluta cu gem
previous
Turta dulce cu gem
cotlet porc cu ciuperci
next
Cotlet de porc in sos de ciuperci
Subscribe
Notificare despre
guest
7 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Smaranda

Ingredientele sunt pentru un singur cozonac? sau din toate acestea ies 3? Multumesc 🙂