5 0

Cornuri umplute moi si pufoase

  • 2 h 25 min
  • Pentru 18
  • Mediu
Cornuri umplute moi si pufoase

Cornuri umplute moi si pufoase

Sunt atat de bune , si le pregatesc atat de des ! Sunt bune pentru o gustare, cu o cana de lapte, de luat la drum, bune pentru pachetelul pentru scoala. Umplutura o alegeti voi : branza, Nutella, gem, crema de vanilie, ciocolata.

(Visited 7,390 times, 2 visits today)

Ingrediente

Aluat cornuri moi si pufoase
575 gr faina
250 ml lapte
40 gr drojdie proaspata
100 gr unt
2 buc oua
120 gr zahar
un praf sare
1/3 lingurita coaja de lamaie razuita
Umplutura
gem caise
Nutella
Pt uns cornurile
2 buc galbenusuri
4 linguri lapte

Pasi

1
Gata

Preparare aluat cornuri moi si pufoase

Prima data punem drojdia sfarmata si o lingurita de zahar in laptele cald. O lasam 10 minute pana se activeaza. Masuram restul ingredientelor. Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
In vasul robotului de bucatarie punem faina, ouale, zaharul, sareasi coaja de lamaie. Apoi adaugam drojdia cu laptele. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putin din unt, pana il incorporam pe tot. Framantam cam 5 minute, pentru a activa glutenul.
La final trebuie sa avem un aluat moale , insa care sa se desprinda de pe marginile vasului. Daca este nevoie mai puteti adauga 20-30 gr faina.

2
Gata

Presasam putina faina peste aluatul si il lasam la crescut 1 ora. Apoi il impartim in 3 bucati egale. Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, cam de 45/25 cm. Taiem aluatul precum la croissante. Punem o lingurita cu varf din umplutura, in fiecare bucata, apoi le rulam . Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dintr-o bucata de aluat ies intre 6-7 bucati. In total din cele 3 bucati de aluat ies aproximativ 20 cornuri.

3
Gata

Le lasam la crescut 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi batem galbenusurile cu laptele , si cu o pensula le ungem peste tot. Le coacem 20 -25 minute pana sunt rumene. Enjoy !

Cornuri umplute moi si pufoase

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
anterior
Blat umed de vanilie
Tort Poppy Lemon
urmator
Tort Poppy Lemon

Lasa-ne un mesaj

2 Comentarii privind "Cornuri umplute moi si pufoase"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
veronica
Vizitator

as putea pune miere in loc de zahar¿multumesc

wpDiscuz