7 2
Cornuri umplute moi si pufoase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Aluat cornuri moi si pufoase
500 gr faina
250 ml lapte
20 gr drojdie proaspata
100 gr unt
2 buc galbenus de ou
100 gr zahar
un praf sare
1/3 lingurita coaja de lamaie razuita
Umplutura
gem caise
Nutella
Pt uns cornurile
2 buc galbenusuri
4 linguri lapte

Nutritional information

Cornuri umplute moi si pufoase

  • 2 h 25 min
  • Serves 18
  • Medium

Ingredients

  • Aluat cornuri moi si pufoase

  • Umplutura

  • Pt uns cornurile

Share

Cornuri umplute moi si pufoase

Sunt atat de bune , si le pregatesc atat de des ! Sunt bune pentru o gustare, cu o cana de lapte, de luat la drum, bune pentru pachetelul pentru scoala. Umplutura o alegeti voi : branza, Nutella, gem, crema de vanilie, ciocolata.

Steps

1
Done

Preparare aluat cornuri moi si pufoase

Prima data punem drojdia sfarmata si o lingurita de zahar in laptele cald. O lasam 10 minute pana se activeaza. Masuram restul ingredientelor. Untul il topim si il lasam sa se raceasca.
In vasul robotului de bucatarie punem faina,galbenusurile, zaharul, sarea si coaja de lamaie. Apoi adaugam drojdia cu laptele. Incepem sa framantam, apoi adaugam cate putin din unt, pana il incorporam pe tot. Framantam cam 10 minute, pentru a activa glutenul.
La final trebuie sa avem un aluat moale , insa care sa se desprinda de pe marginile vasului.

2
Done

Presasam putina faina peste aluatul si il lasam la crescut 1 ora. Apoi il impartim in 2 bucati egale. Pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul in forma dreptunghiulara, cam de 45/25 cm. Taiem aluatul precum la croissante. Punem o lingurita cu varf din umplutura, in fiecare bucata, apoi le rulam . Le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dintr-o bucata de aluat ies intre 6-7 bucati. In total din cele 2 bucati de aluat ies aproximativ 14 cornuri.

3
Done

Le lasam la crescut 1 ora. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Apoi batem galbenusurile cu laptele , si cu o pensula le ungem peste tot. Le coacem 20 -25 minute pana sunt rumene. Enjoy !

Lucky Cake

Gujoane din piept de pui
previous
Gujoane din piept de pui
Tort Poppy Lemon
next
Tort Poppy Lemon
Gujoane din piept de pui
previous
Gujoane din piept de pui
Tort Poppy Lemon
next
Tort Poppy Lemon
Subscribe
Notificare despre
guest
19 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
veronica

as putea pune miere in loc de zahar¿multumesc

Georgiana

Se poate înlocuit drojdia proaspăta cu cea uscata?

lenuta

multumesc pt reteta, intr-adevar sunt moi si pufoase si f aromate!

Gabriela

trebuie sa fie lipicios aluatul ? sau sa nu fie buna faina ?
ceva nu e bine..adica am pus aproape 1kg de faina si e prea moale/lipicios.
Multumesc anticipat

Deciu Elena Andreea

Mi au ieșit super! Le am, făcut cu drojdie uscată și aluatul l am pus la dospit în cuptorul încălzit!

Anca

Cata drojdie uscată e echivalentul celor 40 g de drojdie proaspata din rețetă?

Mirabela

Nu e multa drojdie pentru 575 de grame de faina?

Mirabela

Am facut,dar au avut un pic gust de drojdie,in rest sunt super bune si moi.

Madalina

Cele mai bune cornuri cu umplutura pe care le am mâncat vreodată. Super rețetă!

Diana G

O reteta excelenta! Au iesit pufoase si delicioase. Nu am avut lamaie asa ca am pus coaja de portocala si nu am mai avut ou pentru a pune deasupra insa am folosit miere si putin ulei.

Carmem

Au ieșit perfecte și suuuuper pufoase! Mulțumim pentru rețetă!

Simona

Sunt delicioase.. Tocmai le – am făcut!

Eliza

Sunt absolut delicioase ? le-am făcut cu ciocolata, cu unt azi le încerc și cu branza ?
Sunt minunate!!!!!