1 0
Cornulete fragede cu gem de prune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Cornulete fragede cu gem de prune

Share

Aceste cornulete le fac cat de des am ocazia.Sunt fragede, gustoase si raman asa cateva zile.Sunt grozave atunci cand porniti intr-o calatorie si vreti o gustare dulce facuta in casa.Piticul meu le serveste pe nerasuflate 😉

Ingrediente (40 buc):

500 gr faina

1 galbenus

coaja razuita de la o lamaie

5 lg mari zahar

5 lg mari untura

200 gr iaurt

un borcan mic magiun de prune

zahar praf

Preparare:

Punem faina intr-un bol apoi in mijloc facem o adancitura si adaugam celalate ingrediente , framantam repede , deaorece este un aluat fraged nu trebuie framantat mult, ci doar atat cat sa devina omogen.Impartim aluatul in 4 parti egale .Luam o bucata de aluat si o intindem sub forma de cerc cu ajutorul unui sucitor, atentie trebuie sa lucram pe o suprafata pudrata cu faina pt a nu se lipi aluatul,o intindem subtire, apoi o impartim in 10 triunghiuri egale( precum in poza).La capatul fiecarui triunghi vom pune o lingurita magiun de prune si il apoi rulam .Le punem pe o tava de copt cu hartie cerata si le dam la cuptor la 180 grade pana devin usor aurii la margini, aprox 15-20 minute.Le pudram cu zahar praf si le lasam sa se raceasca.Facem la fel cu aluatul ramas pana cand sunt toate gata.Se pastreaza foarte bine cateva zile intr-un loc racoros.Pofta buna!

Lucky Cake

tort joy
previous
Tort Joy
next
Spuma de capsuni
tort joy
previous
Tort Joy
next
Spuma de capsuni
Subscribe
Notificare despre
guest
27 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Ramona

Foarte bune acum leam încercat si eu

Doris

In loc de untura se poate folosi ulei?

Doris

Se unge deasupra cu galbenus ou?

Adascalitei Adriana

Cate grame de unt se pune?

Dumitriu Ionela

Daca nu am iaurt pot inlocui cu smantana?

Ana Vasile

Ma gândesc ca ceva nu e bine. N au crescut :-s

Marinela

Farà pRaf de copt?