3 1
Ciorba de pui a la grec

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ciorba de pui a la grec

  • Medium
Share

Una din ciorbele  mele preferate . Am ” imbunatatit-o” zic eu,   imi place ciorba dreasa cu smantana , cu multa verdeata si legume. O prefer cu ardei iute murat . Sper ca v-am facut pofta  😉

Ingrediente ciorba de pui a la grec :

  • 600 gr piept de pui cu os/ sau o jumatate de pui
  • 1/2 jumatate ceapa
  • 3 morcovi
  • 2 fire patrunjel
  • 1 fir pastarnac
  • 1 bucata cat palma de telina
  • 400 gr smantana grasa , minim 30 %
  • 2 galbenusuri
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 cana orez
  • frunze telina, leustean si marar
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • zeama de lamaie sau otet / optional

Toate legumele , fara orez si usturoi le razuim . Apoi le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala , apoi adaugam  3,5 litri apa. Punem carnea si piperul. Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot. Punem orezul si usturoiul razuit. Adaugam  jumatate din verdeata tocata marunt. Cand orezul e fiert , scoatem carnea, o taiem bucatele, pielea o aruncam.

O punem din nou in supa. Smantana o amestecam  cu galbenusurile de ou si o turnam in supa ( dacă smantana e rece, se poate tempera, adica punem un polonic de zeama peste ea ) . O lasam sa fiarba inca 10 minute. Gustam si asezonam daca mai e nevoie. Oprim focul si presaram restul de verdeata. Mie imi place sa o acresc putin cu zeama de la ardeiul murat. Dar la fel de bine se poate folosi zeama de lamaie sau otet. Enjoy !

 

 

 

Lucky Cake

Brownie-Swirl cu visine
previous
Brownie-Swirl cu visine
Hashbrowns din cartofi si dovlecel
next
Hash browns din cartofi si dovlecel
Brownie-Swirl cu visine
previous
Brownie-Swirl cu visine
Hashbrowns din cartofi si dovlecel
next
Hash browns din cartofi si dovlecel
Subscribe
Notificare despre
guest
4 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
veronica

foarte buna mi-a iesit,multumesc de reteta!

stela

Sa-mi fie cu iertare ,dar asta nu e ciorba a la grec . Nu are ce cauta smantana ,am mai auzit de iaurt si mai ales usturoiul .Daca nu avea orez era radauteana .Grecii nu folosesc asa ceva la ciorba a la grec si strict galbenus frecat cu zeama de lamaie sau chiar si fara galbenus .