1 0
Ciorba de perisoare

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 grame carne tocata
3 linguri orez
1 buc ou
3 buc medii morcovi
2 buc medii patrunjel radacina
1/4 bucata telina radacina
1/2 ardei rosu
250 gr smantana
o mana telina frunze
cateva frunze leustean
o mana patrunjel proaspat tocat
100 ml bulion
300 grame oase porc
dupa gust sare/piper

Ciorba de perisoare

  • 1h 10 min
  • Serves 12
  • Easy

Ingredients

Share

Ciorba de perisoare

Una din preferatele familiei, ciorba de perisoare are mare trecere. La noi in Ardeal se drege cu smantana si se serveste cu ardei iute, murat. Asadar , pofiti la o ciorba de perisoare minunata !

Steps

1
Done

Preparare ciorba de perisoare

Prima data curatam legumele, apoi razuim, pe partea mare, morcovul, patrunjelul si telina. Punem la calit in putin ulei legumele, intr-o oala incaptoare . Le asezonam cu sare si piper si le lasam 5 minute la foc mediu. Adaugam oasele de porc si mai lasam 2-3 minute. Apoi adaugam 3 litri de apa. Adaugam jumatate din verdetata tocata marunt. Lasam totul la fiert 30 minute.
Intre timp pregatim perisoarele : Carnea tocata o amestecam cu orezul, sare, piper si putin patrunjel tocat, adaugam si albusul de la ou. Formam perisoare mici ( sau dupa preferinta fiecaruia).
Adaugam bulionul, ardeiul tocat marunt, apoi punem cu grija perisoarele. Lasam totul la fiert la foc mediu, pentru 30 minute. Apoi gustam si asezonam daca e nevoie. La final smantana o amestecam cu galbenusul de ou, amestecam bine cu telul, si temperam smantana, adaugand 2-3 polonice supa peste smantana. Abia apoi
punem smantana peste ciorba. Oprim focul si adaugam restul de verdeata tocata marunt. Servim fierbinte !

Lucky Cake

Pasca simpla ca-n Ardeal
previous
Pasca simpla ca-n Ardeal
next
Quesadilla cu pui si guacamole
Pasca simpla ca-n Ardeal
previous
Pasca simpla ca-n Ardeal
next
Quesadilla cu pui si guacamole
Subscribe
Notificare despre
guest
3 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Corina

CE BUNĂTĂȚI !!!!

dinu

dca as vrea sa fac maimulte perisoare si as respecta proportia di retet nu stiu ce ar iesi de exemplu pt 1 kg de carne ar trebui15 linguri orez ,5 oua.15 morcovi10 radacini patrunjel, 1si 1/4 telina 2,5 ardei,1250 grame de smantana,5 maini de frunze de patrunjel si tot 5 de telina 500ml bulion,1500g oase de porc nu am ami vazut niodata o astfel de reteta