0 0

Ciorba de perisoare

  • 1h 10 min
  • Pentru 12
  • Usor
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Una din preferatele familiei, ciorba de perisoare are mare trecere. La noi in Ardeal se drege cu smantana si se serveste cu ardei iute, murat. Asadar , pofiti la o ciorba de perisoare minunata !

(Visited 372 times, 1 visits today)

Ingrediente

200 grame carne tocata
3 linguri orez
1 buc ou
3 buc medii morcovi
2 buc medii patrunjel radacina
1/4 bucata telina radacina
1/2 ardei rosu
250 gr smantana
o mana telina frunze
cateva frunze leustean
o mana patrunjel proaspat tocat
100 ml bulion
300 grame oase porc
dupa gust sare/piper

Pasi

1
Gata

Preparare ciorba de perisoare

Prima data curatam legumele, apoi razuim, pe partea mare, morcovul, patrunjelul si telina. Punem la calit in putin ulei legumele, intr-o oala incaptoare . Le asezonam cu sare si piper si le lasam 5 minute la foc mediu. Adaugam oasele de porc si mai lasam 2-3 minute. Apoi adaugam 3 litri de apa. Adaugam jumatate din verdetata tocata marunt. Lasam totul la fiert 30 minute.
Intre timp pregatim perisoarele : Carnea tocata o amestecam cu orezul, sare, piper si putin patrunjel tocat, adaugam si albusul de la ou. Formam perisoare mici ( sau dupa preferinta fiecaruia).
Adaugam bulionul, ardeiul tocat marunt, apoi punem cu grija perisoarele. Lasam totul la fiert la foc mediu, pentru 30 minute. Apoi gustam si asezonam daca e nevoie. La final smantana o amestecam cu galbenusul de ou, amestecam bine cu telul, si temperam smantana, adaugand 2-3 polonice supa peste smantana. Abia apoi
punem smantana peste ciorba. Oprim focul si adaugam restul de verdeata tocata marunt. Servim fierbinte !

Ciorba de perisoare

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Pasca simpla ca-n Ardeal
anterior
Pasca simpla ca-n Ardeal
urmator
Quesadilla cu pui si guacamole

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz