1 0

Borek cu branza si spanac

  • 1h 15 min
  • Pentru 6
  • Usor
Borek cu branza si spanac

Borek cu branza si spanac

Borek – foi de placinta, umplute cu branza, cu iaurt, si seminte de susan. Se pare ca dateaza din vremea imperiului otoman, de unde isi trage originea. Umpluturile sunt variate in functie de zona unde se prepara.

(Visited 1,237 times, 1 visits today)

Ingrediente

1 pachet foi de placinta
200 grame branza telemea
200 gr branza de vaci
75 ml ulei
3 buc oua
700 grame spanac
3 bucati ceapa verde
200 grame iaurt cremos
150 ml lapte
25 grame seminte susan
2 lingurite marar

Pasi

1
Gata

Preparare Borek

Cateva sfaturi inainte sa incepem :
Foile de placinta se pot inlocui cu foi Yufka.
Daca sunt congelate le lasati peste noapte in frigider la decongelat.
Puteti folosi doar branza fara spanac, dar mai adaugati tot atata branza si inca un ou.
Alegeti o tava putin mai mica decat dimensiunea foilor asa nu va curge compozitia.
Acum putem incepe: Spalam si tocam grosier spanacul . Tocam marunt si ceapa verde. Intr-o tigaie punem 2-3 linguri ulei de masline apoi adaugam ceapa verde. Imediat punem si spanacul. Lasam la foc mediu pana se evapora tot lichidul lasat de spanac. Cam 5-6 minute.
Intre timp pregatim branza : eu am pus in robotul de bucatatie branza toata impreuna cu oul si putin marar proaspat, am mixat pana s-a maruntit bine.
Intr-un bol amestecam 125 grame iaurt, uleiul tot, 1 ou, 100 ml lapte si putina sare si piper. Batem usor cu telul pana se omogenizeaza.
Cu acest amestec vom unge foile.

2
Gata

Preincalzim cuptorul la 200 grade.
Luam o tava pe care o ungem cu putin unt sau ulei. Punem 2-3 foi de placinta, le ungem bine cu jumatate din amestecul de iaurt , apoi punem jumatate din branza amestecata cu spanacul. Din nou 3 foi de placinta, ungem cu restul de amestec.
La final punem inca 3-4 foi placinta. Facem un amestec doar din 1 ou , 75 ml iaurt si 50 ml lapte. il turnam peste placinta si il intindem bine peste tot. Presaram seminte de susan, eu am avut albe si negre, se pot folosi doar albe. Taiem placinta in patrate.
O dam la cuptor pentru 35-40 minute pana devine rumena. Apoi se scoate si se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei. Enjoy !

Borek cu branza si spanac

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza
anterior
Rulouri cu scortisoara si glazura din crema de branza
urmator
Pasca de ciocolata cu branza

Lasa-ne un mesaj

2 Comentarii privind "Borek cu branza si spanac"

Notificare despre
avatar
Sorteaza dupa:   cele mai noi | cele mai vechi | cele mai votate
Daniela
Vizitator

Buna. Eu nu am reusit sa tai foile cu cutitul, fiind inmuiate de la sos. Cum ati procedat? In schimb, minunata la gust 🙂

wpDiscuz