0 0

Baghete simple

  • 3h 40 min
  • Pentru 8
  • Mediu
Baghete simple

Baghete simple

Reteta e foarte simpla, bagheta foarte buna. Ca sa iasa o bagheta cu miez pufos si aerat, aluatul trebuie lasat mai moale. Coaja va fi crocanta si delicioasa.

(Visited 203 times, 1 visits today)

Ingrediente

Aluat bagheta
500 grame faina
35 grame drojdie proaspata
40 ml ulei de masline
325 ml apa calda
10 grame sare

Pasi

1
Gata

Preparare aluat

In vasul robotului de bucatarie ( daca folosim ) sau intr-un vas incapator punem apa calda si adaugam drojdia proaspata, amestecam usor sa se dizolve. Adaugam si restul ingredineteleor si framantam aproximativ 10 minute. E nevoie se acest timp pentru a activa glutenul.
Aluatul in vom pune intr-un vas dreptunghiular sau patrat, incapator , deoarece trebuie sa isi tripleze volumul. Ungem vasul peste tot cu ulei de masline, punem aluatul si acoperim cu folie alimentara.

2
Gata

Dupa ce a crescut il rasturnam cu grija pe o suprafata pudrata cu faina. Taiem aluatul in 2 pe lungime, il alungim usor , fara sa il apasam.
Eu le-am copt intr-o tava cu lungimea de 40 cm, in mijloc am pus putina folie de aluminiu rasucita , pentru a crea un perete despartitor, iar peste am pus o folie speciala de copt, merge si hartie de copt. Presaram peste ea putina faina de grau si putina faina de malai. Punem si baghetele, le crestam deasupra. Le acoperim cu un prosop curat si le lasam la crescut( intre 20 si 30 minute) pana preincalzim cuptorul la 230 grade.
Coacem baghetele 35- 40 minute pe treapta cea mai de jos a cuptorului pana sunt rumene si suna a gol. Enjoy !

Baghete simple

Distribuie pe reteaua ta preferata:

Sau poti numai sa copiezi si trimiti acest link
quiche cu leurda
anterior
Quiche cu leurda
urmator
Inghetata la minut cu fructe si iaurt

Lasa-ne un mesaj

Fii primul!

Notificare despre
avatar
wpDiscuz