0 0
Aripioare dulci-picante cu orez

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Aripioare dulci-picante cu orez

  • Medium
Share

Ne plac aripioarele de pui mai ales cele picante 🙂 .Aceasta reteta este pe gustul nostru: picanta (cat vrei), dulce,la cuptor, aripioarele nu sunt  prajite in ulei, numai bune de mancat.

Ingrediente:

1 tava aripioare 500 grame

5 spices -1 lingurita( amestec condimente), se pot inlocui cu ce condimente preferati : boia, piper, usturoi

sare

pt glazurat:

2 linguri sos barbeque

1 bucata -3 cm ghimbir razuit

2 linguri sos soia

1 lingurita ulei susan

1 lingura sos chilli dulce picant

seminte susan

Pt orez:3 persoane

1 cana orez

1 ceapa rosie mica

1 morcov

1 adrei rosu  gras mai mic

2 fire ceapa verde

ulei de masline

sare

piper

Preparare:

Aripioarele le condimentam cu 5 spices si putina sare, le asezam in tava de copt, pe care o acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor la  200 grade timp de 20 minute.Preparam sosul pt glazurat  amestecand toate ingredientele mai putin semintele de susan.Dupa 20 minute carnea o scoatem din cuptor si o glazuram cu sosul pregatit.O dam din nou la cuptor fara folie, la 220 grade timp de 20 – 25 min sau pana cand se rumeneste bine.Daca mai ramane sos la jumatatea timpului, mai glazuram o data si le intoarcem pe cealalta parte.Presaram peste ele semintele de susan si mai dam la cuptor 5 minute.Cat timp aripioarele sunt la cuptor fierbem orezul in 2 cani de apa, la care adaugam un praf de sare, la mine pe cutie scria 20 minute, deci 20 minute :).Intre timp curatam legumele, morcovii ii razuim,ceapa o taiem cubulete si ardeiul fasii subtiri, apoi le punem la calit in 2 linguri masline.Le calim timp de 10 minute,adaugam orezul strecurat asezonam cu sare si piper,la final adaugam ceapa verde si mai lasam la foc mic 3-4 minute.Masa este gata:) Enjoy!

 

Lucky Cake

previous
Tort cu portocale si branza
next
Prajitura cu mere
previous
Tort cu portocale si branza
next
Prajitura cu mere
Subscribe
Notificare despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments