8 1
Chifle moi si pufoase

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Chifle moi si pufoase

  • Medium
Share

Chifle moi , pufoase . Iti vine greu sa te opresti din mancat inca de cand le scoti din cuptor.

Ingrediente chifle moi :

550 gr faina + 30 gr ( dupa caz) 150 ml apa calda, 150 ml lapte cald, 1 ou, 50 gr unt, 3 lingurite zahar, 20 gr drojdie proaspata, 10 gr sare, ou batut pt uns .

Drojdia impreuna cu o lingurita de zahar o amestecam si o punem in apa calda. Lasam 5 minute pana se activeaza. In laptele cald punem untul taiat cubulete. Faina si restul ingredientelor le punem in bolul robotului de bucatarie. Peste turnam laptele si apoi apa cu drojdia. Framantam 5-7 minute , dupa caz mai adaugam 30 gr faina, nu vrem un aluat tare, acesta trebuie sa ramana mai moale, pentru a iesi chifle pufoase. Presaram putina faina peste aluat si il lasam la crescut o jum de ora. Apoi pe o suprafata pudrata cu faina, intindem aluatul sub forma de bagheta. Taiem in 12 bucati egale si le modelam sub forma rotunda. Tava , o ungem cu unt si presaram putina faina, apoi punem chiflele si le lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. La final le ungem cu ou batut si presaram seminte de susan alb si negru. Le coacem la 180 grade aprox 25 minute. Enjoy !

Lucky Cake

Desert summer love
previous
Desert Summer Love
dovlecei in crusta de parmezan
next
Dovlecei in crusta de parmezan
Desert summer love
previous
Desert Summer Love
dovlecei in crusta de parmezan
next
Dovlecei in crusta de parmezan
Subscribe
Notificare despre
guest
47 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments
Andreea

Tocmai le-am scos din cuptor! Sunt foarte moi si pufoase! 🙂

daliana

Dacă pun drojdie uscata este ok?

daliana

Ms..doar ca am pus deja dar mult mai mult un paket jumate. O sa aibă ceva?

daliana

Acum le fac din nou.au ieșit bune puțin s-a simțit gust de drojdie..e f faina reteta ms..

Adina

3gr de drojdie uscata la 550gr de faina?

Ionica

Super , pufoase si afectuoase !

emilia

Multumesc pentru reteta au iesit foarte bune cu siguranta le voi mai face

dana

Faina trebuie a fie 000 au orice fel de faina ?

Raluca

Sunt extraordinare! Le-am încercat și eu! Nu mă așteptam la un așa rezultat!

adriana

am vazut in comentarii ca se foloseste faina de piine…eu nu prea ma pricep, dar as vrea sa invat si sa incerc sa fac aceste chifle. intrebare: ce tip de faina este cel mai indicat pt ca “faina de piine” pt mine nu este suficient neavind cunostintele necesare. va multumesc!

Rahela

Buna seara.Aceste chifle pot sa le folosesc pt sandwich la scoala?Sa pun prosciutto crudo dupa ce s-au copt??Sau sunt dulci?

Dana Maria

Buna . Foarte bine arată , așa ca azi am adaptat rețeta aceasta la robotul meu Thermomix . A crescut deja , iMediat p săi dau și formele . Însă am o întrebare : trebuie preîncălzit cuptorul înainte ?….. probabil nu , pt ca nu ai specificat nimic , însă mi-a fost teama sa las întrebarea mea in aer și nu-mi iasă așa frumoase ca ale tale :). Mulțumesc anticipat

Ioana

Am facut astăzi. Sunt foarte bune, moi si pufoase. Am mâncat 4, soțul 3 ?
Restul am pus la congelator! Mulțumim mult, o sa le fac din nou.

Neguțescu Camelia

Ce bine arată.
O sa le incerc şi eu.Mulțumesc ptr retetä.

Neguțescu Camelia

Untul cu 65 la sutä, este bun?
Vreau să fac şi eu.
Mulțumesc frumos.
Pupici!!!

Neguțescu Camelia

Bună ziua!Pe pliculețul de drojdie uscată de 7 grame, scrie că este valabil ptr. 500 gr făină.
Vă rog frumos să-mi spuneți de ce se pune drojdie mai puțină ,in această rețetă?
Scuzați-mi īntrebarea,dar vreau să fac şi eu aceasta rețetă.
Mulțumesc frumos.

Neguțescu Camelia

Unutul cu 65 la sută grăsime,este bun la chifle?
Pupici!!!!

Pricop

Dacă mai pui și suflet, chifla devine cozonac. ??

Mihai

Sunt chifle pentru hamburger?

Emanuela Mureșan

Câte minute trebuie frământat de mana? Va mulțumesc, arata tare bine chiflele și sunt convinsa ca sunt delicioase.

Oana

Nu am un sigur cuvant ca sa le pot descrie..sunt minunate,geniale.Am incercat diverse retete de chifle de pe grupuri,site-uri, dar niciodata nu mi-au iesit atat de bine.Iti multumesc frumos.

Soso

Faina de secara merge oare?

Cornelia

Bună ziua. Oul se folosește in compoziție sau doar la uns,la final? mulțumesc

Dorina

Bună,
Am incercat aceasta rețetă si mi.au iesit niste chifle foarte pufoase si moi .Am mai incercat si alte retete, însă de departe aceasta este cea mai bună.

Andreea

Azi le-am incercat ,super au iesit,multumesc pt reteta

Ganescu Andreea

Super bune! Le am făcut cred ca de cel puțin 10 ori pana acum.